Кинеската сонда „Chang’e-6“ собра примероци од подалечната страна на Месечината

0
Кинеската сонда „ Chang'e-6“ денеска ја напушти површината на Месечината откако собра примероци од далечната страна на небесното тело, соопшти Кинеската Национална вселенска агенција...

Заврши Innovate.X 2024 – Иновациите не се само технолошки, туку се и културни промени

0
На 28 и 29 мај, Скопје го привлече вниманието како домаќин на Innovate.X 2024, првиот регионален фестивал за иновации. Овој дводневен корпоративен настан и...

Имлек Протеин повторно со поддршка на 2300 ученици на Охрид трчат 2024

0
Уште еден спортски и незаборавен викенд се одржа во Охрид со настанот – Охрид трчаТ со Имлек Протеин. Оваа година учествуваа рекордни...

СМО: Ел Нињо годинава ќе се претвори во Ла Ниња

0
Временската појава Ел Нињо, која може да предизвика екстремни услови, како што се шумски пожари и тропски циклони, се очекува во текот на оваа...

Преку новата апликација „mAiGreece“, туристите ќе имаат дигитален асистент за време на нивниот престој...

0
Информации за болници, амбасади, плажи, полициски станици, музеи и сл, достапни на 31 јазик, вклучува новата апликација „mAiGreece“ на грчката Влада што ќе функционира...

КОНФЕРЕНЦИЈА И ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА: Дигитализација во земјоделството – предизвици и можности за македонскиот земјоделско-прехранбен...

0
Дигитален земјоделски инженер за помали трошоци и поголеми приноси на хранаФакултетот за земјоделски науки и храна во Скопје (ФЗНХ) организираше Конференција и панел дискусија...

Германската делегација од Франкфурт и Хајделберг, се сретна со раководството на ХАЛКБАНК АД Скопје

0
Во Халк Банка АД Скопје, во присуство на претседател на Бордот на директори на Хајделберг Факултет во Скопје, проф. д-р Улрих Цајтел и делегацијата...

Одржана Првата јавна дебата на тема „Германското дуално високо образование и врската со бизнис...

0
Во рамките на Институтот Хајделберг во Скопје во присуство на Германската делегација од Франкфурт во Скопје, медиуми и гости се одржа Првата јавна дебата...

Од факултет веднаш до вработување – Макстил потпиша меморандум за соработка со Технолошко-металуршкиот факултет...

0
Макстил АД Скопје ја обнови соработката со Технолошко-металуршкиот факултет и во наредниот период ќе ги поддржи студентите преку доделување стипендии, обезбедена пракса за студентите,...

Германската делегација од Франкфурт и Хајделберг, се сретна со идните чинители и претставници на...

0
Во Хајделберг Факултет во Скопје, во присуство на претседателот на управата од Германија, проф. д-р Улрих Цајтел и делегацијата од Франкфуртскиот универзитет Провадис, претставуван...

ЕОС Матрикс Македонија со нови алатки базирани на вештачка интелигенција ја подигнува ИТ безбедноста...

0
Високата заштита на податоците, подигнување на ИТ безбедноста и употреба на нови иновативни алатки, кои се базираат на вештачка интелигенција, остануваат врвен приоритет на...

ЕОС Матрикс Македонија со нови алатки базирани на вештачка интелигенција ја подигнува ИТ безбедноста...

0
Високата заштита на податоците, подигнување на ИТ безбедноста и употреба на нови иновативни алатки, кои се базираат на вештачка интелигенција, остануваат врвен приоритет на...

Women in Tech Macedonia организира Кариерен самит: Од потенцијал до остварување

0
Мисијата на Women in Tech Macedonia овој пат ја преточуваме во кариререн самит каде ќе ја поддржиме секоја индивидуа на својот пат кон личен...

Apple заминува во истуријата? – Trn.mk

0
Голем дел од производите што се декларираат како Apple го имаат префиксот „i“, како што се iPhone, iPad, iMac и други уреди. Сепак, Кен Сегал,...

Австралија Експо повторно во Скопје – Откријте ја можноста за квалитетно универзитетско образование во...

0
Доколку бараме синоним за најдалечна, но можеби една од најегзотичните држави во светот, меѓу првите одговори сигурно ќе се пронајде името на Австралија.Разликите во...