Тито бил воодушевен од ова јадење кое многумина и денес го сакаат

0
422 Јосип Броз Тито, поранешниот претседател на Југославија, бил познат по својот исклучителен вкус и љубов кон добрата кујна, а особено сакал едно јадење. Еден од...

Четири вообичаени навики кои можат да предизвикаат дијабетес, според диететичар

0
145 Дијабетесот, сложено метаболичко нарушување кое се карактеризира со покачено ниво на шеќер во крвта, погодува милиони луѓе ширум светот и претставува сериозни здравствени ризици...