Таг: Русија

Надгробните споменици на руската мафија

0
Овa e фотографиja од гробиштата во Екатеринбург. Овој руски град во 90-тите беше познат како „главен град на криминалот во Русија“. Многу руски мафијашки...

Обоените згради на Раменскоје

0
Раменскоје е град лоциран 46 километри југоисточно од Москва. Причината заради која пишуваме за ова место со популација од 80.000 жители се неговите неодамна...

Автобуските станици во СССР

0
Советската архитектура и дизајн ќе биде запомнета по своите тешки, бетонски згради со Спартанска функционалност. Малку било оставено на креативната слобода. Но, кога е...

Шпионите на Русија со ново лого?

0
Уште една вест поврзана со Бетмен, која ни доаѓа од Русија. Главната дирекција за разузнавање креирала навистина кул лого налик она на суперхеројот од стриповите, кое...

Холивудски лубки

0
Андреј Кузњецов изработува фантастични лубки кои претставуваат еден вид руска фолклорна уметност. Меѓутоа неговите цртежи не се традиционални. Како и Коста Бургов, тој својата...

Диџеј на касети

0
Изгледа дека аудио касетите се сеуште популарни во стариот Советски Сојуз. DJ Артиом е диџеј и продуцент од Русија, кој ја направил сопствената опрема и софтвер...