📹Нутриционистка сподели три закуски што ги јаде редовно за одржливо губење на тежината

Грицкањето не мора да ги попречува нашите цели за слабеење – всушност, вистинските грицки можат да ни помогнат да останеме на вистинскиот пат. Со избирање на заситени и хранливи закуски погодни за слабеење, можеме да го спречиме гладот ​​и да спречиме прејадување за време на главните оброци.

Од крцкави зеленчуци до задоволства спакувани со протеини, има многу опции кои можат да ни помогнат да ги ослободиме вишокот килограми без претерано ограничување.

Нутриционистката Емили Инглиш неодамна во објава на Инстаграм ги сподели своите три главни препораки за грицки за слабеење:

1. Крекери со посно сирење и авокадо

Посното сирење е богато со протеини, што придонесува за чувството на ситост, намалувајќи ја веројатноста за прејадување. Од друга страна, авокадото е преполно со здрави масти кои обезбедуваат долготрајна енергија и го одржуваат гладот ​​под контрола.

Нутриционистката ја подготвува оваа закуска така што ќе намачка урда на протеински крекери, потоа ќе додаде исечено авокадо и ќе зачини со црн пипер и сол. На крајот додава неколку капки сок од лимон за свежина.

Прочитајте и:  Ако сакате да спиете подобро, консумирајте ги овие намирници и пијалоци пред спиење

2. Грчки јогурт со крупна овесна каша

Грчкиот јогурт има тенденција да има понизок шеќер од обичниот, а овесната каша додава природни, бавно сварливи јаглехидрати кои нема да го зголемат шеќерот во крвта, што е важно за контрола на тежината.

Овој едноставен рецепт се состои од мешање грчки јогурт, крупна овесна каша, семе од чиа, бобинки и цимет.

3. Две варени јајца со црвен пипер и парче лимон

Јајцата се релативно ниски во калории, што ги прави хранлива опција која добро се вклопува во исхраната контролирана со калории. Црвениот пипер додава влакна и крцкавост, и е нискокалоричен. Влакната го помагаат варењето, промовираат ситост и помагаат да се спречи прејадување.

Оваа едноставна закуска вклучува сечење црвена пиперка на тенки ленти, сечење варени јајца на половина, додавање зачини и сервирање со парче лимон на страна.

- Реклама -