Во Гостивар до 15 часот излезеноста за претседателските под 20 проценти, за парламентарните 26.6 проценти

По последниот пресек за излезеноста на изборите во општина Гостивар граѓаните покажале поголем интерес за гласање за претставници во Собранието. 

Според податоците на Државната изборна комисија, до 15 часот за парламентарните избори правото на глас го искористиле 21.851 граѓанин (26,81%), додека во вториот круг од претседателските избори, гласале 14.911 граѓани (18,31%). 

Засега, нема поголеми пречки во одвивањето на изборниот процес.

Прочитајте и:  СДСМ се враќа во форма, кризата од изборите е надмината - вели Филипче
- Реклама -