ВИДЕО: Компјутер учи да игра видео игра

Денешниве компјутери и вештачка интелигенција ги учиме на сé и сешто. Особено да возат коли. Тогаш зошто да не ги научиме и да играат видео игри? Зашто нема да биде фер.

Погледнете го овој алгоритам. Учи да ја игра популарната Flappy Bird, пред сé по принцип „обиди и грешки“. На почеток слободно можеме да му се смееме колку е лош – не може да ја помине ни првата пречка. Ама после некоја минута…

Прочитајте и:  Како едно погрешно ажурирање ги сруши компјутерите низ светот?
- Реклама -