Таг: северна

Како изгледа животот во најзатворената земја во светот?

0
Северна Кореја во моментов се смета за најизолираната држава во светот. „Кафез“ за нејзините 24 милиони жители, кои немаат никаква допирна точка со реалните...

Најсреќните нации на светот

0
Организацијата за Економска соработка и развој ги објави резултатите од нејзинато истражување кое беше со цел да ги рангира светските нации според нивото...

Корејска Анти-Американска пропаганда

0
Самоубиствената храброст на комунистичкиот режим на Северна Кореја просто е неверојатна. Текстот под секој постер во суштина значи “Имајте на ум дека, секој што...