Таг: OpenAI

Sanofi и OpenAI ќе соработуваат за развој на лекови користејќи вештачка...

0
Францускиот фармацевтски гигант Санофи (Sanofi) е подготвен да соработува со развивачот на технологија ОпенАИ (OpenAI) за да изгради софтвер за вештачка интелигенција за забрзан...

Скарлет Јохансон обвинува дека OpenAI го копирала нејзиниот глас без дозвола

0
Американската глумица Скарлет Јохансон ја обвини фирмата „Опен-АИ“ (OpenAI) дека го копирала нејзиниот глас за еден од гласовните асистенти на „Чет-ГПТ“ (ChatGPT) а не...

ChatGPT-4о на сцена: Побрз, подобар, „позборлест“ и „пофлертувачки“ од GPT-4 (ВИДЕО)

0
Компанијата „Опен-АИ“ ја претстави најновата надградба на својата технологија на којашто се заснова чет-ботот со вештачка интелигенција, „Чет-ГПТ“. Новата технологија се нарекува „ГПТ-4о“ и ќе...

„Опен-АИ” веќе не забранува употреба на технологијата за воени цели

0
Американската компанија „Опен-АИ“ ја промени политиката за експлицитна забрана за употреба на нејзината технологија со вештачката интелигенција за „воени и армиски“ цели. Делот за забраната...

Одлука од која ќе зависи иднината: New York Times ги тужи...

0
Издаваштвото на весникот „ЊујоркТајмс“ денеска поднесе тужба против Мајкрософт и ОпенАИ за наводна повреда на авторските права на една од најстарите и најголеми медиумски...

Дискусијата за пржење јајца што го навестува кpajот на виcтинaтa (па...

0
Пред нешто помалку од еден месец, на Reddit се појавува тема со наслов „Најдов начин да испржам белка од јајце без да користам тавче“....