Таг: јавен долг

Битиќи: Вонинституционално најавеното задолжување ќе го зголеми јавниот долг на 66%...

0
„Стратегијата на ВМРО-ДПМНЕ вели дека јавниот долг ќе се зголеми над 60% од БДП. Контрадикторно е дека ова никаде не е споменато во нивната...

Јавниот долг на Македонија е 5,14 милијарди евра

0
Од јануари до јуни, јавниот долг на Македонија изнесува 5.14 милијарди евра, односно 47,7% од предвидениот БДП. Според податоците кои ги објави Министерството за финансии,...