Гугл ќе избрише милијарди податоци од пребарување во рамки на судска спогодба

Американската технолошка корпорација Гугл ќе избрише милијарди податоци од интернет пребарувањето на корисници како дел од спогодбата со која ќе се стави крај на групната тужба против компанијата.

Условите на спогодбата беа објавени за првпат во судски поднесок во Сан Франциско, пренесува Си-Ен-Ен.

„Гугл“ мора да избрише „милиони записи со податоци“ кои произлегуваат од пребарување во „инкогнито“ режим, се вели во документот.

- Реклама -