ПИСМО ДО ДРУГАРЧЕТО У ЛОНДОН

Веќе 5 ти ден истура во Скопје. 5 дена неаме видено сонце, како да сме фрлени у некоја дупка брааат. У секој момент очекуваме...

ЗА СКОПСКИТЕ МААЛСКИ ИГРИ

Пред некој ден се проакав низ старо маало, каде како копиљ почнав да ги црпам првите лекции на улицата. Еден парк каде што сеуште...

ЈАКИ СМЕ НА УСТА

Поплавите повторно му се закануваат на Балканот. Србија веќе ја носат повторно водите а нашите ТВ екипи се нацртани таму. Многу не боли за...

ПРОПАСТ ГЕНЕРАЦИЈА

              Промашени случаи! Зачнати некаде кога Тито падна у кома и почна да се најавува онаа Братство-единствена заебанција која заврши со 300 000 мртви, геноцид...

УМЕТНОСТ И КОМАР

Седеше во празниот ходник од болницата за лечење зависности. Во раката имаше некој картон и чекаше да му акнат печат и да стане фацата...

СРЕЌЕН 8 МАРТ ,,ФРАЕРИ”, A И ВАМ УБАВИ ДАМИ

Новите модни трендови го убиваат машкиот пол у поим. Ко ќе влезеш да бараш фармерка или пантолона, ќе се деси да прашаш- A каде...

НИЕ, НАРОДОТ

Новиот серијал на хипноза е повторно на сцена. Секогаш кога иде период за устоличување на гзот на политичка фунцкија, НАРОДОТ е главна улога во...

ПИЈАНА НОЌ ВО КРЕВЕТОТ НА ГРДАТА ДЕБАРМААЛКА

Ја дигнав глаата од асталот и забележав дека конобарот веќе го собира окршот и празните флаши од шанкот. Дебелата шо го џогираше подот ми...

КАРИЕРА, СО КОНДОМ

0
Во секоја институција селекцијата на женски работен кадар е излезена од вкусот на главниот мултимедијален кадровик, кој у глобала ги управува сите животи на...

ПОРАНО НЕ БЕВМЕ ONLINE, НО БЕВМЕ ВКЛУЧЕНИ

0
Забораивме да разговараме ко луѓе. Дигитализацијата не пикна у малите монитори, и станавме робови на дигитализирани чувства, на разговор со слики и на кикотења...

НИ ГО ДАДОА СТАПОТ ВО РАЦЕ, ЕДНО СТАРЧЕ ЗАГИНА

0
Често пати, на дело сме го покажале нашиот зародиш како цивилизиција, таму некаде од под темелите на Плаошник, од камењата на Климентовата школа, во...

ИНА МНОГУ ТИЊА И ВРАТАРИТЕ

4
И се започна со фрапираноста на една тетка, која наводно била запрепастена од наводниот расизам, национализам, на послугата од мексичкиот ресторан Амигос. Колку да...

СЕЛФИ СО ОРЛЕТО

0
Дворските игри може да продолжат. Тогаш кога на народецов ќе му закркорат цревцата од глад и коа ќе си ја почеша левата дланка у...

БОЛНИ ОД ЉУБОВ

0
Ова е за оние врски кои траат по деценија- две! За оние кавгаџии кои се тегнат као црева по улиците со бледи ликови, без...

МАМУРНА ДРОЉА, НА ПИСОАРОТ У ЏУБОКС МИРИСА

0
Станa рано на сабајле со тапа болка во главата со тап мозок. Шминката  и се растече по скаменетото лице со пудра а на здивот...