ПОЛИКОЛОР БРАНИТЕЛИ

Скопје и Македонија се во црвена фаза на протести. Едните ја рушат власта а другите демек ја спасуваат државата од предавниците. Андон Ќосето може...

МАМИЧКА ОД НАСЛОВНАТА СТРАНА

Темата за младите мајки...Ах еве го манијаков пак стапува на сцена. Милфиците не би биле милфици ако не се у бели проѕирни пантолончиња од...

КВАЗИ НОВИНАРСТВО

Серијалот македонско новинарство можеме да го поделиме на неколку свери. Жанрот ќе биде секако траги-комичен и со овој текст не сакам да ги оцрнам...

ЗА ЌОРЦИТЕ И ТВОРЦИТЕ

Народот у Исланд се собра на масовни протести. Нивниот им премиер имал тајни сметки у некои си Панамски корпорации. Лудаци неотесани. Ни две ни...

ЗА ФУДБАЛОТ ВИ ВАШ, НАЖАЛЕН

Реприза по не знам кој пат. Во Чаир играат боксирачите, публика влегува на терен а фудбалерите во оачен обид да се спасат затоа што...

ТЕТОВАЖАТА СИ ПЛАЧЕ НА ЧОБАНСКА КОЖА

Тетоважа на рука и ракавот кренат. Тетоважата многу ретко има поента со личноста која ја носи, туку онака помодарски се жигосува кожата колку да...

ЉУБОМОРНИОТ И ПОСЕСИВНАТА КАКО ПИЈАНИОТ И БУДАЛАТА

Лажно е доловена слика за љубовта у песните на Адил,Милица и останата боранија. По цели деној паројте да се заедно, да се гњават од...

ПРИРАЧНИК ЗА BLOW JOB

Ако мислите кукли дека стручно се имате испраксирано у давањето на blow job услуги , гадно сте се заебале. Имате и тоа поприлично школо...

ПО СКОПСКИВЕ НОЌНИ КЛУБОВИ, НАЛИК НА КОЊСКИ ШТАЛИ

Нашата ебана метропола е во последен стадиум на хибернација. Метропола е наречена од оние кои у животот свој не отерале подалеку од Катланово на...

НА ТИ ПОПЕ РАКА

Духовноста е корисна работа за секој човек. Но тоа не значи дека и оние кои ја проповедаат истата, некогаш се корисни за верниците и...

СМРТТА И ПЕРВЕРЗНИТЕ МАЧКИ, СЕСТРИ СЕ ПО ПРИРОДА

Смртта е деликатна тема и ретко кој сака да разматра и со неа да полемизира. У својот живот неколку пати сум ја погледнал кучката...

ОНА ИМА CV ЗА РАБОТА И ФРИЗУРА ШО Е У ТРЕНД

Време е за почеток на граѓанска војна. Време е интелектот да го избие сељачизмот и примитивните нагони кои ни го водат овој усран колектив...

ВАШЕТО ЛИЦЕ НЕ ЗВУЧИ ПОЗНАТО

Народецов наш пак ќе се нацрта пред ТВ приемниците пошто се најавува некое ново неповторливо шоу! У недостаток на наша македонска продукција и на...

ЗА ПЛЕСКАЧИТЕ И ОГОВАРАЧИТЕ

Логично би било текстов да го започнам со нашиот најактуелен плескач у периодов што изминува, мистер Лаки и неговото  пиле од предузеќето.Али така би...

НА ДВА ЧЕКОРА ОД ЧОВЕЧНОСТА

Ги живееме деновите кога во грлото ни горчи кнедла, која не сака ниту внатре ниту надвор. Живееме во оние денови кога се срамиме од...