Coca-Cola + Ментол = Експлозија

ment1Дали некогаш сте помислиле што би се случило ако ставите неколку пеперминт бомбони во дволитарско Coca-Cola пакување?

mentos Дали некогаш сте помислиле што би се случило ако ставите неколку пеперминт бомбони во дволитарско Coca-Cola пакување?

Вашиот одговор лежи во ова видео направено од одредени љубопитни
„научници“. Повеќе за целата постапка која ќе се уверите дека не е
сложена може да прочитате тука, а за хемиската реакција тука.

Најверојатно ќе го провериме ова лично и подетално деновиве. Ако случајно пробате, не заборавајте да направите фотки и да ни ги испратите на editor[at]365.com.mk 🙂

- Реклама -