„Во постојано движење“ – завршната групна изложба од програмата „АРТС ХАБ“

Во петок на 21 јуни во 20 часот, во КПЦ Јадро ќе се отвори завршната групна изложба од програмата „АРТС ХАБ“ – „Во постојано движење“.

Во рамки на оваа програма беа поддржани пет колаборативни и партиципативни пректи, кои на изложбата ќе бидат претставени преку селекција од дела и траги од креативните процеси реализирани во периодот 2023/24 година:

– „Преосмислување на урбаните простори: проект за јавни тоалети во Скопје“ на Озбек Ајваз

– „Вештини за оживување“ на Клелија Живковиќ

– „Одржливи заедници“ на Никола Узуновски

– „Драгославија“ на Тодор Трпевски, Дарио Дончевски и Зорица Зафировска

– „Кадри на ранливост“ на Наташа Неделкова, Миле Неделков и Амир Карахасан

Настанот зпочнува во 12часот пред КСП Центар-Јадро со мал хепенинг во кој Никола Узуновски ќе подготвува храна користејќи го методот на соларна кујна, а изложбата ќе може да се погледне во текот на целиот ден.

Програмата Артс Хаб се реализира со финансика поддршка на Фондацијата Отворено општество – Македонија.

- Реклама -