(Видео) „Европски фронт“ загуби на изборите, но „Вреди“ славеше на плоштадите во Тетово и Скопје

Коалицијата „Вреди“ на изборите освои 13 пратеници, значително помалку од коалицијата „Европски фронт“ предводена од ДУИ, која освои 19 пратенички места. Меѓутоа, всушност коалицијата на албанските опозициски партии ги окупираше плоштадите во Тетово и Скопје, славејќи ја победата.

Освоените мандати се доволни за лидерите на алијансата да бидат речиси сигурни дека се првите партнери во разговорите со ВМРО-ДПМНЕ за формирање на новата влада.

Следете извештаи за настани од централата на „Вреди“ и на улиците на Скопје и Тетово.

Извор