(Видео) „Ако не влеземе во владата, ќе влеземе во Европа“ – порака од изборната ноќ во Мала Решица

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети, по ентузијастичката прес-конференција во седиштето на партијата во тетовска Мала Решица, за „360 степени“ изјави: „Ако не влеземе во владата, ќе влеземе во Европа, знаете“.

Кога, според податоците од анкетата, веќе беше јасно дека албанските гласачи, меѓу кои и голем дел од гласачите на ДУИ, ги бојкотираа претседателските избори, Арбор Адеми негираше дека тоа е негова стратегија.

Фото: „360 степени“

На државно ниво „Европскиот фронт“ освои повеќе гласови од коалицијата „Вреди“, но загуби во некои упоришта на Албанците како Тетово и Чаир. На пример, во Тетово освои околу 900 гласа помалку од коалицијата „Вреди“, па немаше прослава низ градот.

Во видеото погледнете ја атмосферата на изборната ноќ во ДУИ.

Извор