Таг: шерпас

Шерпасот Ками Рита се искачи на Монт Еверест по 29-ти пат

0
Овој викенд, на Монт Еверест беа забележани две рекордни искачувања. Од нив, едното му припаѓа на Шерпасот Ками Рита Шерпа (54), кој по 29-ти...

Нов рекорд: Има 49 години, а 23 пати се искачил на...

0
Со 23-тото искачување на „кровот на светот“ - Монт Еверест, Ками Рита не само што го собори сопствениот светски рекорд, туку и се доближи до зацртаната...