Рецепт за вкусна и брза манастирска погача

Подготовката е едноставна и погачата е готова за миг.

pogacha

Состојки:

200 г. брашно

4 јајца

300 г. овчо сирење

прашок за пециво

100 мл. масло

кисела павлака

200 мл. јогурт

Подготовка:

Во длабок сад изгмечете го сирењето, а потоа додадете јајца.

Со вилушка промешајте ги јајцата со сирењето. Додадете масло, павлака и јогурт.

Помешајте, па додадете брашно заедно со прашокот за пециво. Сето тоа добро соединете го.

Нанесете масло во тепсијата во која ќе печете. Посипете брашно и сипете ја смесата. Добро истегнете ја за правилно да се распореди.

Печете 15 минути на 250 степени.

- Реклама -