Во иднината, ниедна природна храна нема да има вкус каков што го
познаваме денес. Овошјето и зеленчукот се супер, меѓутоа што ако
компирите имаа вкус на Доритос чипс или пак јагодите на чоколадо?
Во иднината, ниедна природна храна нема да има вкус каков што го познаваме денес. Овошјето и зеленчукот се супер, меѓутоа што ако компирите имаа вкус на Доритос чипс или пак јагодите на чоколадо?
Компанијата FCOM од Токио сознава како да ја промени храната каква што ја познаваме денес. Наместо генетска модификација, тие користат техники од индустриските процеси. Преку сушење и смрзнување на овошјето, FCOM ја заменува водата со вкус(во случајот на јагодите, водата е заменета со бело чоколадо).
Нивниот следен проект е да го искористат истиот процес да создадат храна инјектирана со повеќе витамини и минерали, таа што овошјето и зеленчукот би имале поголема хранлива вредност и апсорпција.
Па затоа драги мои, не се чудете ако за неколку години на локалните пазари наидете на понуда од јагоди со чоколадо и мала доза Вијагра. [A delicious mix of technology and sweets]