Како да ги регулираме мачнините во желудникот, гасовите, подуеност, стомачните вируси па дури и воспаленијата?

Несомнено е дека како народ сакаме да уживаме во добрата храна. Со радуваме на пролетните празници, убавото време, излетите и скарите на дружењето со блиските.
Карактеристично за овие традиционални активности е конзумирањето премногу храна, премногу мешање, дури и се прејадуваме. Не внимаваме дали е помрсна, ја комбинираме со алкохол, се препуштиме на моментите без да внимаваме колку и што се внесуваме во желудникот.

Па поради претераните гурмански задоволства се јавуваат потешкотии како мачнини во желудникот, гасови, подуеност, воспаленија па дури и чир на желудникот и дебелото црево.

Се случува и појавата на стомачни вирози, зачестени се инфекции со хеликобактер, консумирање расипана храна која предизвикува стомачни проблеми, што дополнително бара ефикасно природно решение.

Во таква ситуација секако се наметнува потреба од поголемо внимание при изборот на храна, но тоа не е доволно, потребна е дополнителна помош, за надминување на настанатите потешкотии.

Кое е решението?
Како до ефикасна природна заштита за желудникот и цревата и регулирање на дигестијата, до подобрено празнење на цревата, секрецијата на жолчка како и третман на инфекции со Хеликобактер Пилори кои исто така може да се појават.

Нутриционистите препорачуваат ГАСТРО ПРОТЕКТ со гастро алое уникатен, 100% природен дуален систем, кој помага во заштита и одржување на функцијата на органите за варење, желудникот и цревата, без никакви несакани ефекти. Додаток на исхрана кој содржи екстракт од органска сертифицирана Алое Вера (Barbadensis Miller), наменет за поддршка на здравјето и работата на дигестивниот систем.
Овој природен додаток во исхрана комбинира природни состојки како Трипала комплекс (мешавина), екстракт од сладок корен (ликорица), алое вера и магнезиум, и е ефикасен за диететско регулирање на воспалителните процеси на гастроинтестиналниот тракт пропратени со нарушена дигестија, мачнини и болки (гастичен рефлукс, гастритис, колитис).

Нарачајте на 02 512 88 88.

„Храната која што ја внесуваме во организмот може да биде најбезбедниот и најмоќниот лек или отров со бавно дејство“ En Vigmor.
До нас е што ќе одбереме!

Извор