Јапонското краутрок дуо Heavenphetamine во КОТУР

Јапонското краутрок, пост-панк и инди-рок дуо Heavenphetamine на 26 јуни ќе настапи во КОТУР.

Heavenphetamine е музичко дуо составено од Хироки (клавијатура/вокал) и Сара (тапани/вокал). Нивниот специфичен стил вклучува синхронизирање на акустичните тапани на Сара со синтетизираните секвенци на Хироки создадени преку синтисајзери и педали, а резултатот е наелектризирана фузија на композиција со електро-инфузија со физички и раб инспириран од панк, сето тоа постигнато без употреба на метроном!

Опишан како спој на Краутрок и пост-панк, нивната музикалност силно го одразува влијанието на западната инди музика. Истовремено, основните јапонски мелодии, битови и јапонски стихови придонесуваат за создавање на исклучително егзотичен звучен пејзаж.

Heavenphetamine, во 2022 година, настапија во разурнатиот Киев. Истата година, тие снимаа во студиото на киевскиот музичар Јевхени. Во 2023 година имаа две европски турнеи со Јевени и флаутистката Кира, учествувајќи на музичката недела во Талин, францускиот Транс музички фестивал и најголемиот украински андерграунд сценски фестивал, Brave Factory.

- Реклама -