Интересни факти за вагината, пенисот и сексот

Спермата содржи калории, и тоа седум во еден грам. Интересно е и тоа дека потполната сексуална активност може да доведе до смалување на пенисот. Ова се само дел од интересните сознанија објавени во книгата „Sex: 369 Facts To Blow You Away“, напишана од Седи Кајман. Издвојуваме уште неколку:

Секс статистики на државно ниво

Од сите народи, според испитувачите, Грците имаат најмногу секс. Дури 87% изјавиле дека имаат односи најмалку еднаш неделно.

Секс и работа

Научниците од Универзитетот во Калифорнија откриле дека мажите кои помагаат во куќните работи имаат двојно повеќе секс.

Најчести оргазми

Статистиките покажале дека најголемиот број забележан на женски оргазми во еден час изнесува 134, додека машки- 16.56128_profimedia0033055985_630x0

Рекордерка

Русинката Татјана Кожевникова е светска рекордерка во дигање тегови со помош на вагина.

Двоен кондом – поголем ризик

Ставањето на два кондоми на пенисот не овозможува двојна заштита. Напротив, шансите да пукне се многу поголеми.

Тестиси

Едниот тестис е секогаш помал од другиот, за да не би се судирале додека мажите одат.

Спречување на бременоста

Во античка Кина мислеле дека пиење на жива после секс може да се спречи бременоста.

Биологија и плодност

На биолошко ниво мажите кај жените ја воочувале нејзината плодност. Затоа, големите гради, тенкиот струк и широките колкови се она што ја чини младата девојка, плодна и здрава жена.

- Реклама -