Прв човек што ја премина Нијагара во новиот век (видео)

Ник Валенда е првиот човек во овој век кој ја мина Нијагара близу до големиот водопад, на жица широка 6 сантиметри. Неговиот подвиг на жицата долга половина километар го следеа во живо околу 125.000 гледачи.

Ник Валенда се бореше со ветрот и со капките вода на височина од 50 метри од водата и стана првиот човек во овој век кој ја мина реката, поточно од 1896 година, по воведувањето на забраната.

{youtube}PL6r-CMJT-w{/youtube}

- Реклама -