Чоколаден италијански колач

По ручекот секому добро му доаѓа да изеде нешто благо. Зошто тоа да не биде чоколаден италијански колач? За негова подготовка не ви се потребни многу време, но и пари.

Состојки: 200г чоколада, 250г путер, 6 јајца, 1 лажица лимонов сок, 100г шеќер, 1 ванилин шеќер, 2 лажици шеќер во прав

Подготовка: Путерот и чоколадото стопете ги на пареа. Сматете ги жолчките заедно со шеќерот и ванилиниот шеќер. Во белките додајте го лимоновиот сок, па составете ја чоколадната смеса и жолчките. Смесата печете ја околу 45 минути на 170 степени во округла тепсија премачкана со путер или маргарин и малку брашно.

Печениот колач наросете го со шеќер во прав. Исечете го колачот и послужете.

Прочитајте и:  Истражување: Помалку шеќер во првите 1.000 дена од детскиот живот штити од дијабетес и висок крвен притисок подоцна

Добар апетит!

- Реклама -