Ова не е Индија!

0
Нашата читателка Весна од Скопје, ни ја испрати оваа фотографија. Не, ова не е Индија, туку нов македонски начин за транспорт на стоки. Одлично!

Креативни матурски фотографии од IV-7, „Орце Николов“

0
Инспирирани од светскиот тренд, да се создаваат креативни матурски фотографии, наместо класичните клише пози, учениците од IV-7 од гимназијата направиле една своја фото сесија.

Македонски правила за паркирање

0
Иако овој знак во подземната гаража под ГТЦ е своевидна ризница на лингвистички аномалии, сепак на одредени делови мора да им се посвети особено...

Во Нерези строгоЈе

0
Нашиот читател Мартин ни испрати фотографија од неговото славно маало, Нерези. Се чини дека таму се воведени нови правописни правила, а и гаражните врати...

Специјално понуда

0
Замислете си дека сте странец кој се шета низ Струга. Одеднаш налетувате на оваа специјално понуда. Би можеле ли да одолеете?

Високите македонски стандарди

0
Во нашата држава ќе се вложат многу пари за изградба на комплекс за купување, но како по некое правило, потоа се штеди на букви,...

Елка од пластични шишиња (видео)

0
Со цел зголемување на свеста за рециклирање на отпадот во Македонија, македонската твитер заедница оргранизираше подигање на елка од пластични шишиња, кои претходно беа...

Најава за македонски авантуристички филм (видео)

0
Denivelacija montage е млада филмска продукција која се занимава претежно со снимање екстремни спортови и необични подвизи. Кон крајот на идната година планираат да...

Фоторепортажа: Прохор Пчински

0
Причината за постоењето на оваа фоторепортажа е едноставна - секој треба да го посети местото каде што се родила модерната македонска држава, манастирот во...

Фоторепортажа: Кораб

0
На 4 септември, 2011 година, се одржа јубилејното дваесетто меѓународно искачување на врвот Голем Кораб (2754 м.н.в.), кое секоја година се организира по повод...

Фоторепортажа: Демир Хисар

0
Демир Хисар е град во југозападниот дел на Македонија, но и име на пошироката ридско-планинска област која крие бројни убавини, а е и од...

Филм: „Македонска пасторала“ (видео)

0
„Македонска пасторала“ е одличен кус филм од македонскиот режисер Марјан Гавриловски. Во него тој прави една интересна паралела помеѓу звуците на традиционалниот македонски живот...

Две недели протести против полициската бруталност (видеа)

0
Веќе две недели, во Скопје континуирано се одржуваат протести против полициската бруталност. Она што почна како спонтан собир на твитер заедницата во знак на...

Протести во Скопје по убиството на Мартин Нешкоски (видеа)

0
Веќе четири дена по ред во Скопје се одржуваат протести, главно од младите луѓе, коишто не можат да се помират со бесмисленото убиство на...

Фоторепортажа: Пројфелски Водопад – Длабока Река

0
Пројфелскиот Водопад се наоѓа во горниот тек на Длабока Река, а извира од Корабска Порта, недалеку од највисокиот врв во Македонија - Голем Кораб...