Апел за хуманост

Почитувани
посетители
,


Оваа порака е во името на едно малечко осумгодишно девојче по име
Андријана. Андријана е ќерка на висок
политички функционер во Македонија која за својот седми роденден доби
подарок малечко пингвинче кое го крсти Кико(стар збор од Африканското племе Зулу што значи благ, односно сладок).
Почитувани
посетители,

Оваа порака е во името на едно малечко осумгодишно девојче по име
Андријана. Андријана е ќерка на висок
политички функционер во Македонија која за својот седми роденден доби
подарок малечко пингвинче кое го крсти Кико(стар збор од Африканското племе Зулу што значи благ, односно сладок). 

kikoПингвинчето е донесено од The Penguin Warehouse
вебсајт за
продажба на пингвини, и е потполно здраво, вакцинирано и пред се
пријателски расположено кон луѓето, а посебно кон децата. Проблемот е
следниот… Поради природата на работата на таткото на малечката
Андријана, целата фамилија мора да замине најдоцна за две недели во
Јоханесбург, Јужно-Африканска Република. Малиот Кико нема да можат да
го понесат со себе поради екстремно високите африкански температури. 


 
МАЛАТА АНДРИЈАНА
АПЕЛИРА ДО ВАС:
 
Ако имате можност
и желба да го посвоите малиот и сладок Кико, ве молиме пратете e-mail
до editor[at]365.com.mk. Се што Ви е потребно да знаете за нега на
пингвините може да дознаете од делот за Прашања и
одговори на сајтот
The
Penguin Warehouse
.
Малечката Андријана има и книга за одгледување на пингвини која ја добила од сајтот,
која исто така ќе ви ја даде. Ако сакате да дознаете повеќе, има
уште многу книги
кои зборуваат за чување на пингвини во домашни услови
.


 
Ако прочитате на гореспоменатиот сајт, ќе забележите дека пингвините и
не бараат некои посебни услови, така да се што ви треба е добра
волја.
Бидете хумани, помогнете и на малечката Андријана и секако на
слаткото мало пингвинче Кико.

 

 
Од името на Андријана и од името на целата екипа на 365.com.mk,
Ви благодариме однапред!  

Испратете e-mail до редакцијата на editor[at]365.com.mk за да договорите средба со Андријана и Кико.

Пингвинот ќе биде доделен на оној што ќе покаже дека го посакува најмногу и е со озбилни намери за неговото згрижување.

 

Забелешка: Текстот е наменет како првоаприлска шега.

- Реклама -