Свински кременадли со зеленчук

За да го подготвите овој ручек, потребни ви се:

 

СОСТОЈКИ:

5 свински кременадли

1 кг. компир

1 зелена пиперка

300 г. шампињони

1 црвен лук

4 чешнички бел лук

1/2 главици брокула

2 моркови

сол

бибер

мешавина од суви зачини

брашно

 

ПОДГОТОВКА:

Лесно истолчете ги кременадлите.

Загрејте масло,а секоја кременадла тркалајте ја во брашното и ставајте ја да се пече.

Извадете ги кременадлите и оставете ги на топло

Исецкајте зеленчук, а лукот исечете го на четвртинки.

Во тепсија ставете маст и масло, загрејте ја во рерна, извадете ја теспијата, и на врело ставајте го зеленчукот, па преку него редете ги кременадлите.

Прекријте со алуминиумска фолија и печете околу 30 минути.

Пред самиот крај, тргнете ја фолијата и оставете уште 10 минути да се запече.

- Реклама -