Рецепт за „Цезар“ сендвич

Ако сте фан на Цезар салатата, овој појадок би требало да ви се допадне.

Состојки:

2 филети од пилешко бело месо

лажичка масло

мала главица марула

2 лажици јогурт

лажица рендан пармезан + неколку листови за декорација.

малку сок од лимон

2 парчиња леб

еден лук

сол, бибер

кубети по желба

Подготовка

1. Пилешкото премачкајте го со маслото, посолете и побиберете по желба, а потоа испржете го за загреано масло по 7 минути, секоја страна.
2 Исмешајте ги јогуртот, ренданиот пармезан, лимуновиот сок, кубетите а потоа додадете лажица ладна вода. Сето тоа заедно измешајте го и зачинете по желба.
3 Потпечете го лепчето како тост, па на едната страна ставете малку од лукот, а остатокот од лукот додатете го во преливот од точка 2.
4. Ставете на лебот зелена салата, па потоа пилекото и прелејте со сос.

Наздравје 🙂

- Реклама -