Пица штрудла

За штрудлата, односно тестото лесно да се испече и внатрешноста да не остане „мокра“, односно сирова, немојте да ставате премногу кечап, туку премачкајте со тенок слој.Состојки:

500 г. пченично брашно

250 г. маргарин

300 г. ситно сирење

1 лажичка сол

300 г. шунка во парчиња

200 г. кашкавал

150 мл. кечап

150 г. маринирани печурки.

оригано

1 јајце

Подготовка

Во чинија ставете брашно, маргарин, ситно сирење и сол и направете лесно тесто. Оставете го тестото во ладилникот околу половина час да се олади. Во чинијата изрендајте ги шунката и кашкавалот, нанесете оригано, додадете кечап и промешајте. Тестото исечете го на тенки листови, премачкајте го со смесата, внимателно затворете ги краевите да не се истури во тепсијата. Премачкајте со изматено јајце и ставете во рерна загреана на 200 степени околу половина час.

- Реклама -