Генетички модифицираната храна е една од контроверзните теми на нашето
време. Подржувачите посочуваат на можностите од хранливите состојки
како потенцијално решение на светската криза за храна, додека
критичарите се плашат од непознатиот ефект на човековото здравје.
Генетички модифицираната храна е една од контроверзните теми на нашето време. Подржувачите посочуваат на можностите од хранливите состојки како потенцијално решение на светската криза за храна, додека критичарите се плашат од непознатиот ефект на човековото здравје.
Грозје генетички репрограмирано да расте над нормалната големина. Направено е во Јапонскиот институт за генетика.
Grapple
Генетички спој помеѓу грозје и јаболко. Овошјето ја задржува формата и големината на јаболкото, текстурата на грозје, а вкус на двете со тоа овозможувајќи потентна доза на витаминот Ц.
Pluot
Сливите и праските се вкусни и сами по себе, но комбинирани тие формираат едно неверојатно овошје со јак вкус, преполно со витамин Ц без содиум или холестерол.
Tangelo
Дали да јадам мандарина или грејпфрут? Па пробајте ги и двете одеднаш!
Моркови во боја
Моркови во сите бои, со 40% повеќе калциум
Марула која се бори против дијабетисот
Универзитетот на Централна Флорида креираше генетички модифицирана салата кој го носи генот на инсулинот, со што го заштитува во неговото патување низ дигестивниот тракт.
Lemato
Можеби лимони и домати не одат заедно, но тоа не ги спречи Израелците да направат ваков микс!