Коктел торта

Состојки:

За тесто:

2 јајца

2 лажици вода

100 г. шеќер

ванилин шеќер

100 г. брашно

25 г. густин

лажица прашок за пециво

50 г. растопен путер

За фил:

480 г. праски

2 кесички желатин

25 г. шеќер

75 мл сок од праски, 75 мл. џин

50 мл. сок од лимон

50 мл. вода.

За прелив:

500 мл. слатка павлака

2 лажици густин

2 ванилин шеќер

Подготовка

Изматете ги со миксер сите состојки за тесто, сипете ги во тепсија обложена со хартија за печење и печете на 30 минути на 180 степени.

Од желатинот, шеќерот 75 мл. сок, џин, лимонов сок и вода подгответе желе според упатствата на пакувањето, па помешајте го со праските исечени на коцки. Распоредете фил по кората. Изматете слатка павлака.

- Реклама -