За да не мирисате на кромид, после јадење кромид

Кромидот и дава на храната фантастичен вкус, но здивот по јадењето не е најпријатен.Еве како да го решите тој проблем.

Лековитите својства на кромидот и неговата фантастична арома понекогаш ги фрла во сенка непријатниот здив кој останува по вкусниот оброк.

За среќа, одредени намирници содржат материи кои ја неутрализираат миризбата.

Полифенолите кои се наоѓаат во билките, можат да бидат клучни и ефикасни за уништување на лошиот здив од кромидот. Овие јадења делуваат како антиоксидански за разбивање на сулфидот кој му дава остар мирис на кромидот.

Еве кои намирници се покажале како успешни борци против непријатниот здив.

1. Јаболка

2. Спанаќ

3. Босилек

4. Магдонос

5. Зелен чај

6. Млеко

 

- Реклама -