(Видео) Ново издание на 360°: За изборна ноќ, двојна победа на ВМРО-ДПМНЕ, резултати…

Погледнете го новото магазинско издание на емисијата „360 Степени“ емитувано на 9 мај 2024 година. на мрт 1

Новото издание на емисијата „360 Степени“ на МРТ 1 е целосно посветено на исходот од двојните избори. Ви пренесуваме приказни како помина изборната ноќ во штабовите на главните политички актери. Погледнете како ВМРО-ДПМНЕ славеше двојна победа – изборот на Гордана Силјановска-Давкова за претседател на државата и освоените 58 мандати во Собранието, што речиси сигурно го прави Христијан Микоски иден премиер. Изборните бројки, пораки и импликации ги анализираме во разговор со универзитетски професори Владо Буковски (поранешен премиер) и Александар Спасеновски (поранешен пратеник).

Извор