Таг: текстилна индустрија

Текстилниот сектор има неколку барања до новата Влада

0
Падот на побарувачака на текстилните производи во европските земји, а особено во Германија се рефлектира и врз работата на македонските текстилни конфекции, изјави денеска...

Димитров: Македонија станува скапа за производство на текстил

0
Ако до пред извесен период конфекциите бараа работник плус, денеска се соочуваат со недостиг на работа. Државата станува прескапа за европската мода. Ангел Димитров...

Текстилна работничка cведочи: Тoaлeтoт е отклучен само кога ќе дојде инcпекциja

0
Ако не ви се веруваше кога го читавте сведоштвото на текстилна работничка дека им ставаат рајбер на вратите и ги заклучуваат однадвор, сега ќе...

Највисоки плати во август земале во воздухопловство

0
Според податоците на Државниот завод за статистика, во август највисоки плати земале вработените во воздухопловниот транспорт, а најниска текстилците и кожарите. Нивната просечна нето плата...