Таг: Ореовец

Левица: Црква изградена во 1874-та година настрада од минирањата на „Бехтел...

0
Црквата ,,Св. Димитрија” во селото Ореовец (прилепско), која е гробиштен храм изграден во 1874 година, претрпе огромни штети по извршено минирање од страна на...