Таг: Општина Гостивар

Таравари: Ако граѓаните треба да гласаат по втор пат за неполна...

0
Доколку треба да се оди на предвремени избори за градоначалник нема да ја прифатам министерската функција и не би било праведно кон граѓаните повторно...

Графитите избришани, сторителите непознати, насликана нова содржина на монументот на гостиварскиот...

0
Монументалното обележје кое вчера беше испишано со графити и навредливи содржини од денеска е повторно разубавено и обновена е првичната содржина со натпис на...

Министерот за одбрана на Косово стана „почесен граѓанин“ на Гостивар

0
Министерот за одбрана на Република Косово, Арменд Мехај, го доби највисоко признание на општина Гостивар и стана „почесен граѓанин“. Врачувањето на признанието со „клучот на...

Таравари: Продолжување на зимскиот распуст за да се заштеди енергија

0
Општина Гостивар, за да се заштеди енергија, од Владата ќе бара да ги одобри мерките кои се планираат на локално ниво со исклучување на...