Таг: ИРЛ

Македонскиот краткометражен филм „Мала шега“ во официјална селекција на филмскиoт фестивал...

0
Македонскиот краткометражен филм „Мала шега“, кој беше во конкуренција со 4140 кратки филмови од светот, влезе во официјална селекција на престижниот филмски фестивал во...

Меѓународната федерација на новинари ја осуди одлуката на судот против Истражувачка...

0
- Меѓународната федерација на новинари (МФН) ја осуди пресудата на Основниот Суд Скопје против Истражувачката репортерска лабораторија (ИРЛ) и главната уредничка Сашка Цветковска во...

Левица: Олигархијата во спрега со власта го труе народот со токсично...

0
Објавената сторија на ИРЛ за увоз на опасно масло (подоле во текстов, н.з.) кое е забрането во ЕУ, јасно покажува дека за приватниот капитал...

3акани за новинарката на ИРЛ што пишуваше за „урбаните атeнтaтopи на...

0
Новинарката Маја Јовановска од Истражувачката репортерска лабораторија Македонија (ИРЛ) е мeта на ceриозни зaкaни, пpитиcoци и заплашyвања, откако ја објави сторијата за coмнителната градежна експанзија во...

Садула Дураки алијас „зашто не сме Швајцарија“, во епизодата „Комисиски шампиони“...

0
Автор: Маја Јовановска Објавено на: ИРЛ (Истражувачка репортерска лабораторија) Ова не е приказна за работата на владините комисии. Ова е илустрација на партиската окупација во институциите...