Таг: детски развој

Храната може доживотно да го обликува детскиот мозок, за правилен развој...

0
Храната што децата ја јадат влијае на нивниот развој, но и на развитокот на врските во нивниот мозок, објави списанието „Педијатрикс“ (Pediatrics). Насоките на Американската...