Дуото од Њујорк, фотографот Бет Галтон и стилистот за храна Шарлот Омнес се здружија и направија нова серија на извонредно привлечни слики.
„Најважниот дел од процесот е донесување на одлуката што би било интересно да се пресече на половина“, вели Омнес.
Тие, исто така, објавија видео зад сцената за тоа како ги дизајнираат и прават фотографиите, иако одредени аспекти на сложениот процес остануваат мистерија.
„Овој проект отвара свет од она што има внатре во работите кои ги јадеме. Со сечење на половина на овие оброци го надминуваме апетитот и желбата, и ја истражуваме внатрешноста на овие продукти“, објаснува Галтон.
Сепак овие фотографии се толку примамливи што сигурно ќе ви дадат желба да се почастите барем со еден сладолед.