Денес ќе готвиме заедно со Љубица, готвач член на нашата веб-страница. Љубица ќе подготви еден од нејзините најпопуларни рецепти, Шпикован џигер со праз и лук.
Свеж џигер, шпикован со сечкан лук и праз, во маринада од сенф, црвено вино и балсамиран оцет. Овој начин на подготовка на џигерот го доведува на ниво на врвен специјалитет!
СОВЕТ: Подготовката на џигер не е едноставна, бидејќи многу лесно може да го исушите и да биде тврд. Овде сенфот, оцетот и виното го маринираат џигерот и му даваат мекост, а филот го надополнува неговиот вкус. Пробајте, ви ветуваме дека овој начин на подготовка ќе стане дел од вашето семејно мени!
[youtube]http://youtu.be/UN2y7bpkKTE[/youtube]