Канелони со печурки

Состојки

1 пакување канелони(околу 15 парчиња)

600 гр печурки

0,250 л павлака

0,100 л доматно пире

100 гр кашкавал

1 млад кромид

0,50 гр црни маслинки

Подготовка

Канелоните се варат во голем сад додека не омекнат.Во меѓувреме,печурките се пржат на маслиново масло.После 15 мин пржење,се додава младиот кромид исецкан на ситни парчиња,се додава и вегетата,босилекот и на крај маслинките.Целата смеса се меша па се додава павлаката.Канелоните се полнат со смесата и се редат во тава премачкана со путер или масло.Се наросуваат рендан кашкавал,а врз кашкавалот се налива доматното пире.На крај се наросува пармезанот.Канелоните се печат на 200 С околу 25 мин.

- Реклама -