bulevarko

62 ПОСТОВИ 1 КОМЕНТАРИ

ЧАЛАМОТ И ОРОСПИЛУКОТ ВО СТАРО И ДЕНЕШНО СКОПЈЕ

0
Кој е од онаа вунтраста генерација, шо ги има живеено златните времиња на правиот скопски мангуплук? Мотање риби, мотање гидан на Застава 101, руки...

НЕДЕЛНИ СПРДАЧИНИ- 1 ДЕЛ

0
Шарените го одржаа последниот свој протест и го свртеа својот последен круг низ градов. Поставија ултиматум пред повторно да тргнат у покрет со ваљаците...

ВРЕМЕ НА ЧАТАЛЕЊЕ

0
На Шарените дечки, полицијата им го зема чаталот. Чаталот е лоша работа по угледот на нашата ни земја. Ги фарба институциите, и со него...

ЧЕСТИТО МАТУРА, НЕВЕСТИ! (НЕВИНОСТ БЕЗ ЗАШТИТА)

0
Ова одамна не е приказна за изгубената невиност и за првиот интимен однос. Невиноста сега се губи многу порано. Без ниту тронка фраерлук и...

НАЦИОНАЛНА АРЕНА И ВЛЕЧКИТЕ ЛАЈНАРКИ

0
Патриотите го изиграа Александровото оро. Балистите ја исвиркаа македонската химна и кршеа се што им дојде под рака на нашата национална арена. Оние првите...

ДЕЖАВУ МИ Е, ФАЛЦ ШЕМАВА СКОПСКА

0
Времето затоплуе. Цвикерите од кои се покрива пола фаца, ќе почнат да рефлектираат светлина према булеварот. Оние стубчињата на тротоар шо ги акна Ивица...

ДИВИТЕ ОД ДИВО НАСЕЉЕ

0
Одбележуваме една година од смртта на 8 те македонски полицајци кои загинаа во бoрбите кај Диво Насеље во Куманово. Иако е премногу идеалистички, тоа...

НЕКОИ НОВИ ПИОНЕРКИ

0
Уште еден 4 Мај за одбележување. Југоносталгичарите пак ќе се нацртаат пред ликот на Тито и ќе ни удрат една жалопојка за тоа како...

И КАНГО ЌЕ ЈА БРАНИ МАКЕДОНИЈА

0
Тешки денови за народното творештво. А народот треба да се прехрани. Од сите страни, лош звук сардисал. Кога ја чув најновата субвенцинирана песна на...

ВЕЛИГДЕНСКИ РАПСОДИИ

0
Секој Велигден иста песна. И оваа година, по радијава врти хитот на Џокси. Да водеше чоекот дневник ќе моеше да навезе некој ред, за...

САКАМ КОЛОР ТЕЛЕВИЗОР, НЕЈЌУ ЦРНО-БЕЛ

2
Се подсмеваат на шарената револуција. Луѓе со шарена идеологија, кои во својот живот сменија триста ставови, табори и идеологии. Бивши комунистички бригадири кои водилките...

ПОЛИКОЛОР БРАНИТЕЛИ

0
Скопје и Македонија се во црвена фаза на протести. Едните ја рушат власта а другите демек ја спасуваат државата од предавниците. Андон Ќосето може...

МАМИЧКА ОД НАСЛОВНАТА СТРАНА

1
Темата за младите мајки...Ах еве го манијаков пак стапува на сцена. Милфиците не би биле милфици ако не се у бели проѕирни пантолончиња од...

КВАЗИ НОВИНАРСТВО

0
Серијалот македонско новинарство можеме да го поделиме на неколку свери. Жанрот ќе биде секако траги-комичен и со овој текст не сакам да ги оцрнам...

ЗА ЌОРЦИТЕ И ТВОРЦИТЕ

0
Народот у Исланд се собра на масовни протести. Нивниот им премиер имал тајни сметки у некои си Панамски корпорации. Лудаци неотесани. Ни две ни...