Дали сакате да подготвите лесен десерт кој е толку вкусен, што ќе бидете горди на себеси што сте го направиле?
Јапонскиот суфле чизкејк е вистинската работа за вас.
Ќе ви бидат потребни само три состојки за оваа торта, која е навистина лесна за правење. За околу еден час ќе го имате подготвено овој одличен десерт. Само следете ги инструкциите.
Состав:
3 јајца
120 грама бело чоколадо (исто така може да користите темно чоколадо како поздрава алтернатива)
120 грама несолен крем сирење (собна температура)
Подготовка:
Одвојте ги белките и жолчките од јајцата. Белките оставете ги во фрижидер и уклучете ја рерната на 170 степени. Стопете го белото чоколадо на пареа. По ладењето, ставете го крем сирењето. Потоа додадете ги жолчките и мешајте со шпатула. Извадете ги белките од фрижидер и миксирајте додека не добиете добра пена.
Измешајте ги со пластична шпатула крем сирењето и чоколадото со изматените белки. (погледнете го видеото)
Ставете малку масло на тавата за печење со 15 см дијаметар и полијте ја смесата. Кревајте го и спуштајте ја тавата неколку пати за да се отстрани заробениот воздух.
Внимавајте тортата да не се скрши за време на печењето.
Ставете во голема тава малку топла вода и ставете ја тавата со смесата во неа. Печете 15 минути на 170 степени, потоа 15 минути на 160 степени. После тоа, исклучете ја рерната и оставете тортата внатре уште 15 минути.
Извадете ја тортата од рерна, и оставете да се излади целосно. Посипете шеќер во прав врз неа.
Пријатен апетит.