Забава

На 29 декември, додека претставникот на турскиот ски-центар Картепе даваше изјава пред камера, зад него „провеа“ мала лавина и затрупа неколку скијачи. Претставников ѕирна, се...

Во западниот свет такво нешто би предизвикало скандал, ама во Кина се секојдневие. Таму сé почесто „им помагаат“ на женските возачи да паркираат, поставувајќи посебни...
video

Зоолошката во Орегон мораше да затвори заради обилните врнежи од снег. Во меѓувреме персоналот отскија до кафезите за да ги провери и нахрани животните. Имаа...
video

Ова е едно видео од оние паметните, ама и многу пријатните за гледање.
video

Во Монтреал во Канада, службите за чистење на патиштата од снег не само што се ефикасни, туку се и кул.

Швајцарците не сакаат да ѝ издадат државјанство на Ненси Холтен - активистката која водеше јавна кампања против одредени „швајцарски традиции“ кои според неа ги прекршуваат правата на...

Возот е купен од Русија, ќе вози од Белград до Митровица во северно Косово, а е „украсен“ од Канцеларијата за Косово и Метохија на...

Не знаеме зошто точно анестезијава што им ја даваат на децата во САД кога им вадат умници прави вака да халуцинираат, ама резултатот секако...

Беше тоа далечната 1992 година, поточно вечерта во 10 часот на 3ти Октомври кога беше емитувана првата емисија „Ноќна мора“ на Жељко Малнар. Самиот Малнар...

Знаевме дека највисоките црковни лица (па и тие со џипови) се во директна комуникација со Бога, ама не знаевме дека ја остваруваат преку антени.

Виенските власти важат за страшно бирократски и се расфрлаат со купишта правила со кои има го отежнуваат животот особено на претпријатијата, особено угостителите. Заслужено, луѓето...

Кога ќе помислиме на историја, фотографии и периодот пред едно 50-60 години, првата асоцијација ни се црно-бели слики од војна. Иако воглавно е така, никогаш...