УмниБус

Венчаници од тоалетна хартија

Правите свадба наскоро? Венчаницата која треба да ја купите е премногу скапа? 365.com.mk налета на извонредна замена за вашиот специјален ден. Се работи за...

Скулптури од тикви

Ден Лад веќе 25 години моделира тикви и од нив прави неверојатни скулптури. Процесот на работа опфаќа креирање на калап во кој потоа се...

Пишување со вода (видео)

Германецот Claus Winter развил нова техника која ќе ја користи еден германски уметник кој се занимава со инсталации. Се што ќе напишете на тастатурата,...

Кандиру: Риба-вампир од Бразил (видео)

Кандиру или канеро е слатководна риба во форма на чепкалка за заби во групата сомови. Нејзиното природно живеалиште е реката Амазон и има репутација...

10 работи кои не сте ги знаеле за смртта

Можеби ова ќе ви изгледа морбидно, но дали сте знаеле дека обичајот за закопување на мртвите датира од пред 350,000 години? Уште 9 интересни...

Мобилен тревник

Дали би сакале да го поминете летото во некој камп, но притоа ви сметаат нерамните земјени површини? Оваа приколка е вашето решение. Кликнете на...

Оружје за жени

Во 1998 година Антонио Риело одлучил неговиот артистички талент да го насочи кон фиктивната мода и го избрал оружјето како предмет на креација. Тој во него...

Храм на тигрите

Храмот на тигрите е будистичко место во Западен Тајланд кое се грижи за повеќе врсти на животни, а меѓу нив и неколку припитомени тигри кои шетаат...

Хартиен чамец во вистинска големина

Скоро сите ние во детските денови учевме како да правиме бродчиња од весници и истите да ги навигираме во најблиското езерце, а пак оние кои немаа...

Најмалиот револвер на светот

SwissMiniGun успеа да го произведе најмалиот револвер на светот, а воедно и најмалата муниција. Неговата тотална должина не преминува 5,5 сантиметри. Може да се...

WC уметност

Tuesday Cohen започнала да црта и слика уште како дете, користејќи само масло и дрво во почетокот. Созревањето како уметник подразбира уникатност и специфичен...

Руски рулет со вода

Откачена игра... Секој играч ја става на глава “мократа кацига“, го врти рулетот и притиска на копчето. Играта трае се додека „најсреќниот играч“ не...

Екстремна лежалка

Ако мислевте летово да поставите лежалка во вашиот двор, размислете уште еднаш. Има и поинтересни локации, кои што ќе може да ги видите ако...

Wikipedia: The Best Of

Wikipedia Showdown е листа на најдобрите и најкоментирани теми на Википедија, селектирана од членовите според бројот на гласови, во константна еволуција и потрага по...

Налепница за зрелост

Професор за агрикултура од универзитетот на Аризона создал налепница која може да ја каже зрелоста на овошјето и зеленчукот. Налепниците ќе бидат достапни за...
- реклами -

Ново на 365