Таг: бирократија

Виенска бирократија без усул

Виенските власти важат за страшно бирократски и се расфрлаат со купишта правила со кои има го отежнуваат животот особено на претпријатијата, особено угостителите. Заслужено, луѓето...

Бирократијата околу чаша вода

Документи потребни за да испиеш чаша вода од една од чешмите во твојата фирма: 1. Копија од судската одлука за регистрација на фирмата. 2. Копија од друштвен договор...

Мочана канцелариска работо !!!

Летото одамна заврши и многуте кои дипломираа бараат работа. Можеби текстов се однесува токму за тебе! Стоиш со дипломата во рака и подготвен си да...

Бирократи од целиот свет…

„Бирократи од целиот свет, поднесете барање за обединување“ вели познатиот графит. Холандскиот фотограф Јан Банинг, со својата серија „Бирократија“ се обидува графички да ни...