Локал

Зошто не отидов во Австралија

И јас, како и сите други Македонци од мојата генерација, имам тетка во странство. Мојата е во Австралија. И тетка ми, како и сите...

Сите македонски банкноти, од 1992 год. до денес, во едно видео

Некои ги имавме повеќе, некои ги имавме помалку, ама подеднакво ни се драги, зашто си се наши. Особено постарите македонски банкноти, кои со себе...

Државна изборна комисија против уроци

Кога државата е на твоја одговорност, најмалку ти требаат уроци. Кредитс: Твитер

Свесно го загадуваат воздухот во Скопје, заради профит?!

Тргнувајќи од тоа дека каде што има чад може да има и оган, сметавме дека е важно да го споделиме овој фејсбук коментар на...

Малава растури

Ги ставивме странските амбасадори на „табло“

Знаеме што ни се случува деновиве, а знаеме и дека реториката и критиките кон странските амбасадори и делегати во Македонија се исклучително остри постизборно, додека траеше...

Опуштено на денот: Бонева and chill

Meanwhile, на седницата на ДИК.

Студентите ги избраа „Алкалоид“ и „Good Nature“ за свои омилени брендови

„Алкалоид“ и „Good Nature“ го добија престижното признание STUBRAND 2016, во рамки на втората по ред пригодна церемонија во Македонија, на која се прогласуваат...

Па ова е боље и од свадба! Славење на Исус во Македонија

Го гледам видеово и одма ми текнаа неколку ствари. Првата е дека ја неам пари за ваков воршипинг. Втората е дека им се чудам на луѓево...

Мислевме дека е демоде…

виа Твитер

Објавени резултатите од меѓународното PISA тестирање – Македонија и Косово на дното

Во PISA тестирањето на OECD (меѓународната Организација за економска соработка и развој) спроведено во 2015-та, а објавено на 6 декември годинава, учествуваа 540.000 ученици од...
video

Ja оговарале Македонија на YouTube

Муабетот почнува со „Ова ќе биде најконтроверзната епизода од таа со Ерменија и Азербејџан наваму“. По долго одолговлекување, конечно ќе стигне и до Македонија....

ДИЗАЈНИРАЊЕ НА ЕВОЛУЦИЈАТА – изложба на индустриски дизајн при Машински факултет

Студентите од насоката ИНДУСТРИСКИ ДИЗАЈН при Машинскиот факултет, УКИМ, Скопје, организираат изложба под наслов „ДИЗАЈНИРАЊЕ НА ЕВОЛУЦИЈАТА“, на која ќе се претстават со свои...
video

Види вака, околу загадениот воздух

Зошто дишиме загаден воздух? Искрено? Еве зошто.

„Ако засадам три дрвциња, имам дополнителен попуст?“

Риплај на денот (на дрвото)! https://twitter.com/JVelinska/status/803691463615725568
- реклами -

Ново на 365