Моќен перформанс: Оживување на уметност преку модерен танц

“Color of Reality” е краток филм направен од Alexa Meade, Jon Boogz и Lil Buck. Ужаснати од расните, политичките и социоекономските тензии кои ги исполнуваат вестите,  уметничките танчери Jon Boogz и Lil Buck, опкружени со уметноста на Alexa Meade, го гасат телевизорот и ја ослободуваат нивната емоција преку енергичен танц, кој воедно е и коментар, ама и спиритуален повик кон промени.

Прочитајте и:  Човекот што си го продаде грбот со тетоважа како уметничко дело
СПОДЕЛЕТЕ