Здравственото осигурување во САД во една фотка

Може сте запознаени, може и не. Ама вака изгледа здравственото осигурување наречено Obamacare кога ќе го преточите во една фотка, или поточно во сметка на еден пациент со канцер. 

Тотални трошоци: 94.050 долари.
Покриени трошоци од осигурувањето: 93.990 долари.
Треба да платиш: 59,34 долари.

via Reddit