Channel 4 ги најде велешките тинејџери што објавувале лажни вести за Трамп и Хилари

veles

Новинаров на британската телевизија се довлечкал во Велес за да ги најде фамозните млади велешани што наводно се најзаслужни за тоа што Трамп победил на изборите.

Најде неколку од нив, а некои зборуваа и пред камерата. Меѓу другото, Channel 4 дознава и дека во мрежата биле вклучени повеќе од 200 тинејџери, а се опариле со суми и до 200.000 долари.

Бидејќи Channel 4 се циции (со право, во случајов) и не даваат видеото да го споделиме, ќе мора да го гледате на ЛИНКОВ.

Едит: Го најдовме и на Јутјуб